לקוחות לרוב אומרים לי: "אם היה לי עוד שעות ליממה אני אספיק יותר " ואני אומרת לא בהכרח.
על פי חוק פארטו 20% מהפעולות שאנו עושים מניבות 80% מהתפוקה שלנו ומכאן שאם הזמן שלנו היה מנוהל אפקטיבי נספיק יותר.
מה חשוב לך?
תעדוף משימות החשובות לנו ממקד אותנו לקראת עשייה מקדמת, הדרך לתעדף היא לשאול מה חשוב לנו לקדם.
לתעדף זה לעיתים להשיב בשלילה לבקשות של האחר לטובת הכנסת דברים חשובים לך, לתעדף זה לזהות את "גזלני הזמן" ואחרון חביב לתעדף זה לוודא שהיומן שלנו מכיל את המשימות החשובות לנו באמת לא רק את המשימות שחייב ושדחוף.
דוגמא לעשייה מקדמת – חסכון בפגישות מיותרות. לפני שמגיעים לפגישה להבין מה מטרתה ולבקש לדעת האם ניתן להשיג את המטרה ללא הגעה לפגישה: מייל למשל, שיחת סקייפ, אם לא נאמר לכם מה מטרת הפגישה, אני אומרת תתעקשו להתחיל את הפגישה בהבנה לשם מה ההתכנסות.
הנה תרגיל שיסייע לכם:
בתחילת כל שבוע ערכו רשימה של שלושה הדברים שחשוב לכם לקדם בפן האישי, בפן הקריירה ובפן המשפחתי.
בסוף השבוע בדקו מה עשיתם ביחס למה שתכננתם: במידה והצלחתם הביטו על מה יצרתם שם שאיפשר את ההצלחה, במידה ולא, חשבו על מה עמד ביניכם לבין ההצלחה.
האם היו גוזלי זמן למיניהם, האם ישנה אפשרות שהמשימות דרשו יותר ממה שחשבתם, הלמידה הזאת חשובה להמשך.
האומץ להיות בלתי מושלם – כן זה דורש מאיתנו לגייס אומץ !!!
כשהפכתי לאימא חברה טובה שהקדימה אותי באימהות אמרה לי "כשנולדת אימא, נולדות תחושות אשם" ההלקאה העצמית היא לא מקדמת. גייסו כלפי עצמכם חמלה והתבוננו על מה את כן אתם מצליחים לייצר.
השינויים הקטנים שמשנים דברים גדולים:
כאשר אנחנו נמצאים במשבר שנבע מחוסר איזון : אנחנו לרוב נרגיש צער , פספוס והחמצה, שאנחנו לא מספיק עם הילדים, לא מספיק רואים את הצרכים שלהם בשל העומס, אין לנו זמן לצאת לבלות כמו בעבר, אין לנו זמן להקדיש לרווחה האישית, מהמקום הזה אנחנו רוצים להגיע לפעמים להחלטה שתעשה שינוי מידי, רק שלפעמים החלטות קטנות עושות דברים גדולים.
למשל: החלטה של מתאמנת לסגור את הטלפון הסלולרי אחה"צ עם הילד, החלטה של מתאמן ללוות ילד לחוג ואחר כך לאכול גלידה פעם בשבוע – החלטות ששינו את ההרמוניה בבית ואת היחסים.
אסיים בטיפ אחרון שמיועד למקרים בהם אנחנו מנסים לתעדף וזה זה פשוט לא הולך:
"אילוץ כעוגן" – כאשר המציאות מאלצת אותנו לעשות שינויים אנחנו תמיד מוצאים את הדרך בסופו של דבר להתגמש כי בואו נודו בזה כשאין לנו בריירה אנחנו מצליחים לגייס את המשאבים שיאפשרו זאת.
התוצאות של חוסר איזון ידועות – משפיע לנו על המצב רוח, האפקטיביות, אנרגיות, פגיעה בהרמוניה בבית וכן הלאה, כדי להימנע מתוצאות לא רצויות, שימו אילוץ ביומן, החלטה שלכם שהיא בלתי ניתנת לערעור.
וזכרו הבשורה הטובה שהכול יכול להראות אחרת, אפשרי ורצוי להתחיל עם שינוים קטנים שיעשו את ההבדל.